Menu

Home Kolumne Gamerske PC vs. Konzole
Crotehnika.com - portal posvećen tehnici - sheme, tutoriali, novosti, forum
PC vs. Konzole

Odlučio sam napisati kratak osvrt na igranje na konzolama ili na kompjuteru te moja mišljenja i iskustva. Napominjem da su ovo samo moja mišljenja tako da nemojte neke stvari uzimati zdravo za gotovo.

Kad sam bio klinac, dobili smo prvi kompjuter. Kao da smo otkrili Ameriku. Tata bi mi instalirao igrice a ja sam uživao igrajući, sve sam ih prelazio i nekoliko puta i uvijek se zabavljao. Kako je vrijeme prolazilo, dobio sam PS1 konzolu (slim). Počeo sam nabavljati igrice i pozivati frendove da se zajedno ufuramo i prelazimo igrice. Igrao sam raznolike igrice i uglavnom ih sve prelazio. Kasnije je došla PS2 konzola i moja prva igra za nju: GTA San Andreas. Raznolikost je počela slabiti i ufurao sam se u GTA San Andreas. Malo sam prolazio a malo se zezao. Često bi nešto zeznuo i morao bi kretati ispočetka tako da do kraja igre nikad nisam došao. Tu su bile još neke igre, ali uglavnom mi se igranje vrtilo oko San Andreas-a. Kasnije je došao i novi komp! Od kad imam dobar kompjuter, PS2 jedva da upalim tu i tamo.

 

 

 

Meni osobno, mislim da je kompjuter sasvim dovoljan, a za neke stvari čak i bolji od konzola. Inaće sam tip koji igra uglavnom free roaming igre tako da i dan danas još uvijek vrtim GTA San Andreas (točnije SAMP - multiplayer) i GTA IV kad god nešto želim igrati. Tu i tamo nabacim COD IV ali rijetko. Takve igrice su čak i bolje na kompjuteru, budući da na GTA igre možemo instalirati modove, tu je SAMP te COD IV.

 

Koje su razlike? Za one igrače, koji vole prelazit raznolike arkadne, avanturne, pucačine i slične igre, mislim da su bolje konzole jer ima veći broj igara za njih, ali za one poput mene, koji uglavnom igraju Free Roam igre, mislim da je bolji PC jer se onda na takve igre mogu instalirati razni modovi, patchevi i slično. Također, konzole su malo jednostavnije; upališ ju, ubaciš CD/DVD/Blu-Ray i to je to, dok na kompjuteru moraš instalirati igru, namjestiti je, paziti da sistemski zahtjevi odgovaraju tvom kompjuteru i slično. Na kompjuteru su i puno češća blokiranja, izbacivanja i slično. Također, dosta toga ovisi i o stanju kompjutera (novi, pretrpan, pun virusa, čist i slično) što povećava/smanjuje igrivost neke igrice.

 

 

 

Zaključak je taj da svatko ima svoje prednosti. Meni osobno je kompjuter dovoljan pošto ne igram često, a kad zaigram, to su uglavnom free roam igrice (GTA seriali i slično). Za prave gamere smatram da je konzola bolja, iako i kompjuter taj zadatak može odlično obavljati, ukoliko je dovoljno snažan za sve novije igrice.

 

Konzole

+ Veći broj igrica, jednostavnost, cijena, manje blokiranja i crashanja

- Nedostatak nekih detalja, ponekad lošija grafika

 

Kompjuter (PC)

+ Imaju ga danas skoro svi pa nema potrebe za kupnju konzola, više detalja na free roam igrama, precizniji za pucačine (miš)

- Manji broj dostupnih igrica, blokiranje i crashevi (ako je zatrpan ili ima viruse), skuplji (zajedno sa periferijom)

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana