Menu

Home O konzolama Sony PSPgo
Crotehnika.com - portal posvećen tehnici - sheme, tutoriali, novosti, forum
Sony PSPgo PDF  Array Ispis Array  Email
Autor Randy   

U ovom članku pišem o novoj, redizajniranoj, Sonyevoj konzoli pod imenom PSPgo koja je nedavno prikazana na sajmu E3. Budući da je sve o ovoj novoj konzoli procurilo na internet nekoliko dana prije E3 sajma, ova je konzola prozvana u šali "najlošije čuvanom tajnom E3 sajma". U nastavku saznajte što nam novoga donosi ova prijenosna konzola te njezine prednosti i nedostatke prema starijoj PSP verziji. 

 

 

Odmah po slici se vidi da je najveća promjena sam dizajn ove konzole. Nova je konzola veličine iPhone-a, uz manji ekran ali je razlučivost zadržana. PSPgo je upola manji (dok je sklopljen) te 40% tanji od prethodnika, a na prvi pogled vidite samo ekran, dok se tipke skrivaju ispod klizača. Da, dobro ste čuli; novi PSPgo ima klizni (slide) dizajn. Druga velika promjena, koja je omogućila kompaktniji i atraktivniji dizajn, te manju veličinu i težinu konzole, je izbacivanje UMD pogona. Mnoge će to razočarati, jer će odsad igre morati skidati sa interneta i pohranjivati ih na 16 GB ugrađene memorije koju pruža ova konzola, a tu je ostao i Memory Stick. Na sreću vlasnika igara na UMD-u, iz Sonya su najavili da spremaju novi sistem kojim će moći već kupljene igre na UMD-u moći dobiti u digitalnom obliku kako bi mogli igrati na novom PSPgou, no nisu objasnili na koji će način to funkcionirati.

 

Novi model u prodaju dolazi od listopada tekuće godine, a zasad je najavljena samo cijena za Američko tržište, po kojoj ćete PSPgo moći nabaviti za 250 dolara. Nadamo se da se ti dolari, po klasičnoj analogiji, neće pretvoriti u eure. Sony je dotad obećao i dostupnost svih igra kako na UMD-u tako i u digitalnom obliku.

 

Ova konzola naravno posjeduje i Bluetooth vezu koja vam omogućava povezivanje sa mobilnim telefonima, kompjuterom, slušalicama i drugim korisnim dodatcima. Iz Sonyja još nisu službeno potvrdili dali će biti kompaktibilan i u mogućnosti povezati se s Playstation 3 konzolom, li znamo da će Remote Play funkcionalnost ostati neizmjenjena, a vjerujemo isto i za ostale mogućnosti koje je prethodnik posjedovao.

 

Što se tiće "unutarnjih karakteristika" (procesor, memorija) i performansa, PSPgo se neće razlikovati od prethodnika PSP 3000, koji će se prodavati usporedno s njime, kao ni od starijih verzija. Nadogradnju PSP firmwarea možete očekivati najesen tekuće godine, koja će donijeti nove mogućnosti manipulacije multimedijskim datotekama za sve verzije ove male konzole.

 

Početkom lipnja je PSP-u omogućen i download videosadržaja s PlayStation Networka. Nažalost još uvijek vrijede neka ograničenja pristupa po državama. Uz PSPgo konzolu, Sony je također najavio i čak 80% jeftinije pakete razvojnih alata za PSP konzole što će vjerojatno povećati broj novih igara.

 

 

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana