Menu

Home Recenzije Frets on Fire Recenzija
Crotehnika.com - portal posvećen tehnici - sheme, tutoriali, novosti, forum
Frets on Fire Recenzija

Nakon svih tih pucačina, igra sa automobilima i slično, nešto drugačije za promjenu. Odlučio sam malo pažnje posvetiti jednoj igri, koja nije niti velika niti zahtjevna, no može vas dobro zabaviti. Riječ je o igri Frets on Fire u kojoj svirate gitaru. Neki će reći da je bolji Guitar Hero, što je u nekim stvarima istina, no ima i ova igra svoje prednosti. Igra je potpuno besplatna i možete je downloadati sa interneta - ne morate ju kupiti. Programirana je u jeziku Phyton, a napravio ju je Unreal Vodoo. 

 

 

Za početak, recimo nešto o takvoj vrsti igre. U igri imate pjesme koje svirate pomoću tipkovnice. Default tipke su F1 - F5 te Enter. Igrate tako da uhvatite tipkovnicu kao gitaru i postavite lijevu ruku na tipke F1 do F5, a desnu ruku na Enter. Na igri imate pet boja i svaka pripada jednoj tipki od F1 - F5. Kad vam se na monitoru pojavi da morate odsvirati tu boju, morate pritisnuti pripadajući F, a zajedno sa njime i Enter (simulacija trzalice). Morate pogotidi baš kad treba odsvirati jer, ako stisnete prije ili kasnije, neće vam priznati. Isto tako, imate note koje trebate samo stisnut, a imate i koje trebate držat određeno vrijeme. Ukoliko pogriješite, ćuje se škripav zvuk gitare te ta dionica gitare koju vi svirate se ne čuje dok opet ne točno odsvirate. Ukoliko ste ubacili običnu pjesmu, ne prilagođenu igri, kad pogriješite neće se ništa čut (cijela pjesma) dok opet ne odsvirate.

 

 

U igri imate i multiplier koji se poveća svaki put kad odsvirate 10 nota zaredom bez greške. Kad se multiplier poveća, zarađujete dvostruko više bodova, no samo dok multiplier traje. Čim pogriješite, multiplier pada na početno stanje. Kad završite pjesmu, ispiše vam koliko ste pjesme točno odsvirali (u %), koliko ste bodova zaradili i još neke podatke. Ukoliko ste oborili neki rekord na toj pjesmi (posjetimo se; svaka pjesma ima svoju High Scores listu), pita vas da upišete vaše ime ili nadimak te završite na listi.

 

Ono što krasi ovu igru je dodavanje vlastitih pjesama. Pjesma posjeduje editor kojim lako ubacujete novu pjesmu i prilagođavate ju igri. Kad ju tek skinete, igra ima samo tri pjesme, no imate web stranicu na kojoj ćete pronaći preko 2000 pravih pjesama koje su prilagođene za igru te ih jednostavno skinete i ubacite u igru. Možete i dodati svoje obične pjesme, no nisu prilagođene, pa kad pogriješite, umjesto da vam se ne čuje samo gitara, ne čuje vam se čitava pjesma.

 

 

No, za razliku od Guitar Hero, ova igra nema nikakvu priču (sviranje u klubovima, zarađivanje, prelaženje itd.). Isto tako, u pozadini nema animacije kako bend svira, što ima Guitar Hero, no to čini igru maanje zahtjevnijom i jednostavnijom.

 

Igru možete skinuti sa njihove web stranice!

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana