Menu

Home Recenzije The sims 3
Crotehnika.com - portal posvećen tehnici - sheme, tutoriali, novosti, forum
The sims 3 PDF  Array Ispis Array  Email
Autor Michele   
Nakon dugih pet godina, osam ekspanzija, deset stuff paketa, pet specijalnih edicija, nekoliko spin-off naslova i konverzija za konzole The Sims je konaćno predstavio novi nastavak dugo oćekivanog The Sims 3! U ovoj verziji Simsa glavnu ulogu nije imao originalni proizvođać Maxis već je izazov prihvatio popularni EA Play studios! Oni su odbacili prozivodnju novih expanzija i packova i odlućili napraviti novu i poboljšanu igru u svim aspektima, dodavanjem novih stvari i ostalim poboljšanjima. The Sims je već imao prije stećenu slavu kao jedna od najpopularnijih životnih simulatora a ni dugo oćekivani The Sims 3 nije ispao loše!

 

 

POĆETAK I LIKOVI

Kao i u svakom nastavku Simsa igra poćinje kreacijom vaših likova ili odabriom postojećih. Kreirajući likove možete kreirati i njegovu osobnost primjerice dubinu glasa, stvari koje voli, zanimacija, u ćemu je iskusan i slićno. Između šezdesetak osobnosti koje nam se nude, Simljani mogu odabrati njih pet po osobi. Osobnosti direktno utječu na navike, planove i ponašanje vaših likova te ih stoga treba pažljivo birati. Na izboru su pozitivne osobnosti poput prijateljski nastrojenog lika, radoholičara ili ljubitelja prirode; te neutralne kao što su partijaner, odsutan lik ili povučeni samac; ali i one negativne poput lijenčine, kradljivca ili jednostavno zlog lika. To je jedan veliki plus za Sims 3. U mnogim su se stvarima iskazali ali ima podosta mali izbor odjeće, frizure, lica i ostalog što smo oćekivali da će se više istaknuti pa je to jedan minus za Sims 3.

 

 

 

SVJET SIMSA 3

Kada ste odabrali vašu virtualnu obitelj krećete u grad u kojem ćete živjeti. Na odabiru imate dva grada: Sunset Valley i Riverview (od kojih je potonji besplatan za naknadni download svim registriranim kupcima igre ). U gradu se sa svojom obitelji možete useliti u već izgrađenu kuću to jest kupiti ju ili izgraditi vlastitu. No pri poćetku igre vaša financijska sredstva nisu impresionirajuća pa nemate baš veliki izbor nego se za poćetak morate zadovoljiti malom kućicom. Kada ste se uselili poćinje prava igra. Kako se igra mjenja tako se i grad mjenja kao i ljudi u njemu, kuće, tvornice i razne druge stvari. Tada vam je zadatak pronaći što bolji posao kako biste zarađivali, brinuti se za obitelj i njihove potrebne te razne druge stvari. The Sims 3 vam omogućava i da izvedete vaše simse u grad kamo ih možete i pratiti pa se oni mogu na razne naćine zabaviti primjer odlaskom u park, na javni bazen, na plažu, u disco i slićne stvari pa i na posao i tako podižete određene statse vašim simsima.

 

 

 

VIDLJIVE NOVE SITNICE

S vremenom simsi će poćeti dobivati sve veće potrebe pa tako i izlazak u grad kako bi stekli nova prijateljstva i zabavu. Također dolaze i nove mogućnosti i dostignuća te novi statsi koje trebate napopunjavati. Likove će se poćeti zabavljati i sami te neće više toliko ovsiti o vašim naredbama što ćini ovaj nastavak Simsa još zanimljiviji.

 

 

 

GRADNJA

U Simsu 3 znantno su vidljiva poboljšanja ali i nedostatci u izgradnji kuća. U ovom novom nastavku Simsi su se popravili oko izgradnje i detalja primjerice znatno se lakše upravlja, te je puno jednostavnije i lakše graditi a i prizori kretanja su znatno jednostavniji za snalaženje po kući. Još jedna velika prednost ovog nastavka je mogućnost farbanja svake pojedine stvari u vlastitu boju! Primjerice vi možete vaš krevet ofarbati kako god želite pa ćak staviti i da je od ruzine, možete svaku pojedinu stvar birati od kojeg je materiala, boju koju možete ćek i sami podešavati, i to za svaki pojedini dio stvari koju farbate tako da možete namjestiti onako baš kako vama odgovara! Također su prednost mnoge moderne stvari koje se ukljućuju u ovaj nastavak Simsa iako je izbor stvari povelike razoćarao. Za razliku od prethodnika Sisma 2 koji je imao znatno veći broj mogućnosti i namještaja u izgradnji kuće. No u Simsu 3 znatno je lakše snalaziti se po izbornicima i navigirati se te je puno lakše graditi kuće a novim stvarima se nadamo u dodatnim ekspanzijama i packovima.

 

  

 

SNALAŽENJE U IGRI

Navigiranje u ovom nastavku Simsa znatno je pojednostavljeno na sve naćine u svim aspektima. Izbornici su puno jednostavniji a tutoriali podrobniji, za poćetnike će omogućiti lako snalaženje. No The Sims sam po sebi pa tako i ovaj nastavak zahtijeva podosta bujnu maštu i kreativnost pa će je mnogi i popljuvati jer ova igra bez vaše mašte i kreativnosti nije nešto impresionirajuća za mnoge. U ovom nastavku i zarada nije neki veliki problem pa ukoliko ste uporni brzo ćete zaraditi za stvari koje su vam potrebne. Oni koji teže normalnim stvarima lako će se snaći no oni koji teže skupim stvaria morat će se malo više potruditi kako bi uredili svoju kuću. Electronic Arts nije sve prepustio ovom nastavku Simsa pa tako kao i za njegovog uspjšnog prethodnika možemo oćekivati nove ekspanzije, packove i razne dodatke za novi nastavak kojie je u pohodu da zasjeni prethodnika!

 

 

 

GRAFIKA I ZVUK

Ukoliko ste igrali prethodnika zamjetiti ćete da se grafika nije previše mjenjala iako se da istaknuti da se poboljšalja primjerice oko likova, vode i susjednih kuća. No ova igra omogućuje pokretanje na maksimalnim detaljima ćak i raćunalima srednjeg ranga tako da neće predstavljati problem. Što se zvuka tiće pohvaljujuće je impresionirao pogotovo editorom glasa za likove, te uređaja u kući, a muziku u pozadini i na kućnim aparatima možete zamjeniti vašim MP3-cama. Odabir je za svaku pohvalu i da se istaknuti da su se oko zvuka u ovom nastavku dobrahno istaknuli raznim efektima!

 

 

 

The Sims 3 nije se previše istaknuo od prethodnika no ipak ostaje igra u posebnoj kategoriji te je smještena kao najpopuralnija simulacija pravog života i smatra se jednom od najzabavnijih igara. Kao što je gore navedeno igra traži vašu maštu i kreativnost tako da igra neće zadiviti sve gamere ali one koji imaju maštu i kreativnost oduzet će dah već na prvom igranju.

 

No i onima koji se po prvi put susreću sa Simsima ovaj će nastavak pružiti jedno divno iskustvo prave simulacije života. Ovi su Simsi ispunili sva oćekivanja iako su se ta oćekivanja povećala pa oćekujemo nove ekspanzije i packove, no ova je igra bila pun pogodak bez previše propusta i grešaka zasjenila je prethodnika a nadamo se da će dalje tako i nastaviti.

 

 

Inspiracija: HCL.hr

 

Želite varati u igrici? Pogledajte naše šifre! Veliki ste fan The Sims igrica? Posjetite Sims Srbija portal i forum namjenjen The Sims igricama!

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana