SA:MP je program koji vam treba da biste igrali igricu GTA San Andreas online. Pomoću njega se povezujete na server, a i on vam kodira igru tako da može bitiza online ( ali vam i dalje ostaje opcija za igranje Single Player ).

 

Napomena: Nesmijete imati modove u igri jer vam program neće raditi kako treba. Ukoliko ih imate, prije nego što instalirate SA:MP ih uklonite ili reinstalirajte igru ( što je najpametnije jer će tako nestati svi modovi ).

 

Instalacija i rad sa SA:MP-om

 

Kao prvo, treba vam sam program kojeg možete skinut ovdje (R2 verzija) ili ovdje (R3 verzija), a ima oko 3 MB, što će vam brzo skinut.

 

Nakon što ste program skinuli, dobit ćete ga u RAR formatu Morate ga raspakirati i dobit ćete datoteku za instalaciju. Napomena: program morate instalirati u isti folder u kojemu vam se nalazi igra, u folder "GTA San Andreas", kako bi radio.

 

Nakon što ste instalirali, otiđite u folder "GTA San Andreas" gdje vam se nalazi igra i tamo pokrenite "samp.exe" i dobit ćete sučelje programa.

 

Dalje, kako bi igrali, morate odabrati server na kojem želite igrati. Dole, na lijevom dnu imate za odabir Favorites ( serveri koji ste sami dodali - vaši omiljeni serveri ), Internet ( svi serveri ) i Official ( official serveri ). Ako idete na bilo koji server, jednostavno idete na Internet ili Official i odaberete neki server, a ako ste našli server na njegovom siteu ili vam je netko rekao na njega, onda morate znati njegovu IP adresu i idete na Favorites. Tada gore u izborniku Servers idete na Add Server i tamo upišete ili zalijepite njegov IP i kliknete OK. Ukoliko želite izbrisat neki server sa popisa, označite ga, desni klik pa Delete Server.

 

Kad ste odabrali na kojem ćete serveru igrati, trebate gore, u polje Name upisati svoje ime. E sada, kod nekih servera to mogu biti nadimci ili šale a neki serveri baš zahtjevaju u obliku Ime_Prezime itd. Sve zavisi o serveru.

 

E sada, kad ste upisali ime, označite server na kojem želite igrati ( da poplavi ) i onda desni klik pa Connect i to je to. Dalje vam ne mogu pomoći jer svaki server ima svoje sučelje ( iako je uvijek sve preko kodova ).

 

Napomena: Serveri koji kraj sebe imaju crvenu sličicu sa lokutom, imaju password i na njima ne možete igrati ukoliko vam administrator neda password. Serveri sa zelenom sličicom sa lokutom su slobodni i na njima možete igrati.

 

Ukoliko imate problema, možete nas kontaktirati ili posjetiti naš Forum.