SAMI ( San Andreas Mod Instaler ) je program kojim možete stavljati nova vozila ( modove ) u igru GTA San Andreas. U ovom tutorialu ćete saznati kako jednostavno ubaciti novo vozilo u igru. Tutorial ima i slike koje možete povećati klikom na njih.

 

Instalacija SAMI-a

 

Prvo morate nabaviti SAMI kojeg možete skinuti ovdje. Nakon što ste ga skinuli, jednostavno ga otvorite i instalirate. Za SAMI vam trebaju NET Framework 1.1 i NET Framework 2.0, što su sistemski programi za internet i većina ih ima, no ako ih nemate, upozorit će vas pri instalaciji. Za skinuti ih možete naći ovdje. Kad ste skinuli San Andreas mod instaler ( SAMI ), otvorite odnosno uđite u njega desnim klikom na njega pa open ili jednostavno dva klika mišem na njega ( morate imati Win Rar kojeg možete skinuti ovdje. Kad ste ušli imat ćete tekstualni file «readme.txt» i San andres mod instaler ( SAMI ) instalaciju. Pokrenete instalaciju i sljedite upute, znači idete next pa opet next pa opet i onda če se instalirat ( neće dugo trajat ) i na kraju idete na Finish i onda će biti instaliran! I doći će vam odmah shortcut na dektopu...

 

Upotreba SAMI-a

 

Znači prvo što trebate je naravno skinuti mod vozila sa naše ili neke druge web stranice ili ako su vam dali prijatelji ili tako nešto. Uglavnom, kad želite taj mod ili modove instalirati, otvorite SAMI.

 

I zatim uđete u njega dvo klikom miša na njega ili desni klik na njega pa Open. Kad uđete trebalo bi vam doći ovako:

 

 

E sad ako želite instalirat mod idete na Instal mod. Znači kliknite na Instal mod! I sad bi vam onda trebalo doči ovako:

 

 

Sada tu gjde vam piše San Andreas Directory pogledajte dali je dobro locirana vaša igra, a ako nije, stisinte Detect. Ako ni tada nije, Idite na Browse pa je ručno pronađite.

 

Pod Mod Location odabirete koji ćete mod instalirati. Prvo imate za odabrati dali ćete kao ZIP/RAR File ili kao Folder, no pošto su modovi većinom kao ZIP/RAR, to pustite kako je. Stisnite Browse ( dolje označeno crveno ) da bi locirali mod:

 

 

I tu izaberete mod koji ćete otvoriti ( locirate ga ). Ja sam za primjer uzeo BMW M3 GTR:

 

 

Kada ste ga locirali, kliknete dva klika mišem na njega ili jedan klik mišem na njega pa Open. Kad ste ga otvorili, kliknete Continue:

 

 

Kad kliknete Continue, će vam pisati za koji auto biste trebali zamjeniti kako što i dokumenti o modu! Vi tu ništa nemojte dirati. Najpametnije vam je samo kliknete na Continue i idete dalje, a tko zna neka si podešava:

 

 

Kad kliknete na Continue, doći će vam izbornikl gdje možete birati sa kojim ćete vozilom u igri zamjeniti vaš mod ( označeno sa zelenim )! Meni savjetuje da ovaj s kojim ja radim ( BMW M3 GTR ) zamjenim s ovim Esperantom automobilom iz igre ali ja ne moram ako ne želim iako bi bilo pametnije da stavite kako vam preporuča jer može doć do problema s prevelikim kotačima, neki niski krov i ti problemi. Znači sad kad ste dobili ovako u gornji kvadratić upišete ime vozila ( označeno crveno ) - to je samo da možete prepoznati mod među fileovima, ali u igri vam ostaje original ime ( u mom slučaju Esperanto ) a za to ima drugi program:

 

 

Kad ste odabrali mod s kojim želite zamjeniti i u gornji kvadrat upisali ime, kliknete na Install ( zaokruženo zeleno )! Tada će vam se mod instalirati! Pisat će vam da se instalira što će potrajati koju sekundu a onda će vam ponuditi: Exit i Play GTA San Andreas! Znači ako želite odmah ići vidjeti mod i igrati GTA San Andreas otiđite na play GTA San Andreas, a ako ne, na Exit pa će vam izaći sa programa.

 

Moj savjet: Kad instalirate neki mod, odmah provjerite dali radi, jer se zna dogoditi da neki modovi imaju grešku i onda vam ne radi cijela igra. Tada morate taj mod uninstalirati. Ukoliko ste vi stavili npr. 15 modova, tko će sada znati koji mod ne radi... Tako da je najbolje da kad stavite neki mod, odmah provjerite i ako ne radi, uninstalurate ga sljedećim postupkom:

 

Uninstalacija modova sa SAMI-om

 

To je vrlo jednostavan postupak! Kad upalite SAMI, umjesto na Install a mod idete na Uninstall a mod. Tada ćete dobiti popis modova ( po imenima kojima ste im dali - tome to služi ) i izaberete mod koji želite Uninstalirati te stisnete dolje na Uninstall. To je to!

 

Nadam se da vam je ovaj tutorijal pomogao!