Menu

Home Vijesti & Novosti Učetverostručena prodaja Blu Ray-a u 2008.
Crotehnika.com - portal posvećen tehnici - sheme, tutoriali, novosti, forum
Učetverostručena prodaja Blu Ray-a u 2008. PDF Ispis Email
Autor Randy   

Nedavno je završen Consumer Electronics Show (CES). Andy Parsons, predsjednik Blu Ray Disc Association-a je objavio kako je prodano 28.6 milijuna Blu Ray diskova samo u 4. kvartalu prošle 2008. godine. Tako je Blu Ray prestigao DVD i postao najbrže usvojeni video standard.

 

Taj podatak čini impresivnijim to što DVD nije imao konkurenciju i nije bila potrebna kupovina novog TV-a za maksimalno iskorištavanje njegovih opcija i kapaciteta, dok se Blu Ray dobro namučio da pobijedi konkurenta - HD DVD i njegova je borba za prevlast tek tada započela. Podsjetimo se i da je za maksimalno iskorištavanje kapaciteta Blu Ray medija potreban Full HD TV koji je i danas poprilično skup.

 

Ovim je brojkama mnogo pridonijela i PS3 konzola. Zanimljivo je da u SAD-u PS3 čini 6 milijuna od ukupno 10.7 milijuna Blu Ray čitača. U SAD-u danas možete nabaviti Blu Ray čitač za 200$.

 

Procijenjuje se da danas na svijetu ima oko 40 milijuna domova sa HDTV prijemnicima, koji sve više pojeftinjuju; prostora za dodatno uvećanje ovih brojki, itekako ima.

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana