Menu

Home Vijesti & Novosti Sims 3 uskoro izlazi
Cro-PS3
Sims 3 uskoro izlazi PDF Ispis Email
Autor Randy   

 

Prošlo je već dosta vremena od izlaska posljednjeg nastavka popularnog seriala The Sims. Napokon stiže i treći nastavak ovog serijala i to početkom lipnja ove godine, prema neslužbenim informacijama! Što nam donosi ovaj nastavak Simsa, i što možete očekivati od njega pogledajte u nastavku!

 

Kako sam već naveo, prošlo je dosta vremena od izlaska drugog nastavkam no to ne znači da Maxis nije radio ništa! Za prethodni nastavak su izlazile brojne ekspanzije! Ideja za trećim nastavkom je nastala još prije no mnogi su je gameri ismijali misleći da se nemože napraviti ništa bolje od drugog nastavka! No Maxis je bio uporan i ipak svoju ideju poćeo provoditi!

 

Novi Simsi dolaze u nešto novoj koncepciji; cijeli je grad sređen i ovaj put možete odlaziti sami na posao, kod susjeda, u druge kući i bilo gdje bez loadinga i to običnim putovanjem autom ili pješke što je puno realnije. Tu su dodati i razni tulumi te drugi eventi! Također je usavršena interakcija sa ljudima i životinjama oko vas! Nesmijem zaboraviti napomenuti ni da je umjetna inteligencija u ovom nastavku poboljšana, tako da likovi ne ovise potpuno o vama nego neke osnovne stvari mogu i sami napraviti! 

 

U ovom je nastavku igranje pojednostavljeno tako da su smanjili potrebe vaših Simljanja, a tu izostavljene su i brige za komfor i okruženje! No to pojednostavljenje će dovesti do veće slobode vašeg lika te lakšeg ostvarivanja njegovih želja i snova!

 

 

 

Ovaj je nastavak doživio i nadogradnju u vidu moodletsa. To je mogućnost da događaji vezani za vašeg lika utječu na njega i njegovo raspoloženje! Stvari koje mu se sviđaju će ga usrečiti (npr. vjenčanje), dok će ga stvari poput razočaranja ili šamara umjesto prvog poljupca rastužiti i neko vrijeme će biti tužan i u bedu. O njegovom raspoloženju ovisi lakoća pristupa nekim stvarima te samopouzdanje vašeg lika.

 

Unaprijeđena je i sama osobnost lika. U prethodnom nastavku su tu bili samo horoskop, ukusi i aspiracija! U novom nastavku je ubaćeno dodatnih 80 osobnosti za vašeg lika! Vaš lik stječe osobnosti ovisno o načinu na koji ga držite na životu i odgajate. Tijekom svog života, vaš lik može razviti do pet osobnosti. Tako može postati zavodnik, negativac, ovisnik o računalu, kukavica, srečković, hrabar, vegeterijanac, debeli itd. Podrazumijeva se da u tih 5 osobnosti nemožete ujediniti one suprotne! Tu su još i druge stvari, poput omiljene vrste glazbe, omiljene boje, hrane ili hobija. Naravno, vaš Sims može postati i negativac - zao što nismo imali prilike vidjeti u nijednom prošlom nastavku ovog serijala!

 


Cijelo sučelje i sustav gradnje i opremanja su nadograđeni i poboljšani! Na stare mogućnosti, kojih je već bilo jako puno, nadodano je još brdo novih. Ova igra ima najdetaljnije kreiranje lika; možete svojem liku sve živo birati, od težine, visine, dužine kose pa do ostalih detalja što će vam potrošiti mnogo vremena, nekima i više nego prelaženje gotovo cijele neke kraće igre. Kada ste sredili svog lika, ostat ćete bez riječi kad naiđete na editor za kuć kojime gradite i opremate te uređujete vašu kuću! Detaljnost i količina materijala su jednostavno izvrsni! Tu je i sustav koji vam pomoću istaknutih slotova preporuča di da stavite pojedini objekt, s obzirom na važnost i učestalost njegovog korištenja!

 

Editor nije kao kod prošlih nastavka, ograničen na izbor gotovih objekta i tekstura i njihovo umetanje! Tu je mogućnost kombinacije raznih tekstura i prilagođavanje objekta, a najvjerojatnije će tu biti i mogućnost izrade vlastitih tekstura pomoću slika na kompjuteru što će posebno odgovarati dobrim dizajnerima i Photoshop znalcima! Svoje ćete uspjehe moći dijeliti sa ostalim igračima preko inerneta, što je, nažalost, jedini način interakcije sa živim igračima, budući da multiplayer za ovu igru ne postoji.

 

Valja primjetiti da ovaj nastavak je polako prešao u RPG tip igre. Probajte usporedit prvi nastavak Simsa i ovaj i vidjet ćete znatne razlike. Simsi u ovom nastavku imaju imaju inventory, mogu napredovati, imaju questove, a tu je i otvoren svijet, bez loadanja, teleportanja i sličnih stvari. Tu su i experience, perkovi, traitsi i ostalo. Igra podsječa na GTA nastavke iako ima više razvijen sustav likova i kuća nego auta. Bit će zanimljivo vidjeti tu igru kako oponaša RPG!

 

 

Kako su u Maxisu rekli, igra nebi trebala biti zahtjevna što znači da vam neće trebati jaka računala za pokretanje igre! To je malo čudno s obzirom da su puno detalja obećali, uz veliku mapu i dobru grafiku no vjerujemo da imaju dobar i poboljšan engine koji će sve to bez problema pokretati i na slabijim računalima i neće dolaziti do gubljenja performansi. Jedino je moguće uočit neugodan efekt sporijeg učitavanja objekata u širem području no nadamo se da će to do izlaska popravit jer je to zasad vidljivo samo u trailerima! 

 

 

Igra če izać vjerojatno 5. lipnja ove godine. Bilo je tu malih odgađanja i dugogodišnjeg razvoja no ovaj je nastavak napokon spremam za skori izlazak na tržište. Vjerujemo da će, kao i za ostale nastavke, Maxis izdati brojne dodatke i ekspanzije. Preporučamo svakom gameru ovu igru jer je definitivno svatko mora probati. Vjerujemo da će vas sve zabaviti!

 

 

Razmjena banera


  Mobilne Igre - Igre za mobitel - Besplatan download igrica za mobilne telefone - Igrice za mob - MobilneIgre.net   Larvitar.hr - prodaja igrica     seminarski radovi  
Copyright © 2009 Svijet igra | Sva prava pridržana